Sejak tahun 1985, Sasbadi telah menghasilkan bahan-bahan pendidikan berkualiti untuk membantu keperluan individu menempuhi alam sekolah dan kehidupan. Pelajar, guru dan ibu bapa mempercayai penerbitan dan bahan-bahan kami kerana kami sentiasa responsif terhadap perubahan teknologi dan masa yang sentiasa berubah.

 

sasbadi06

 

Kami sentiasa bersedia untuk memenuhi keperluan pasaran dan menghasilkan bahan yang terkini dan relevan. Kami memberi respons kepada keperluan pembelajaran dan pengajaran pada abad ke-21 dengan mewujudkan penyelesaian yang mesra pengguna, interaktif dan menyeronokkan untuk guru dan pelajar, yang memanfaatkan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

 

sasbadi03

 

Kami membina perisian PC, aplikasi mudah alih dan platform berasaskan "cloud" yang sesuai untuk pembelajaran kendiri serta untuk kelas masa depan. Bermula pada 2005, Sasbadi mengikuti transformasi dalam objektif pendidikan untuk memenuhi tuntutan abad ke-21. Kemahiran merangkumi keupayaan berfikir, inovasi dan kolaborasi diperlukan oleh tenaga kerja masa depan.

 

develop ilearn ace

 

Sasbadi bertindak terhadap cabaran baru ini melalui kerjasama dengan jenama antarabangsa seperti LEGO Education dan memperkenalkan pelbagai alat pembelajaran secara langsung kepada pelajar Malaysia. Kami juga bergabung dengan Kementerian Pelajaran untuk menyediakan platform pelajar untuk mengasah kemahiran abad ke-21 ini dan mengembangkan minat mereka dalam sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM) melalui Pertandingan Robotik Negara (NRC). Untuk Sasbadi, pendidikan adalah proses seumur hidup.

 

sasbadi05

 

Oleh itu, mempromosikan pembacaan sebagai gaya hidup adalah penting bagi kita. Dalam hal ini, kami menerbitkan pelbagai jenis fiksyen dan bukan fiksyen, buku cerita yang digambarkan, komik pendidikan, dan ensiklopedia. Baru-baru ini, kami juga telah menghasilkan buku untuk pelajar muda dan kanak-kanak prasekolah. Kami terus meningkatkan tajuk ini dengan aplikasi dibangunkan dalaman yang melengkapkan kandungan dan melibatkan pengguna.

 

sasbadi02

 

Pada tahun 2016, kami telah membentuk sektor  pemasaran rangkaian pelbagai peringkat untuk berkomunikasi dengan lebih bermakna dengan pelanggan kami sambil menyediakan produk kami dengan sentuhan peribadi. Kami percaya kepada produk kami dan percaya mereka boleh mencipta perniagaan yang kukuh dan mampan untuk ahli kami. Sasbadi juga telah melaksanakan lebih banyak inisiatif kerjasama dengan pihak ketiga sebagai strategi untuk pertumbuhan.

 

sasbadi07

 

Pada tahun 2017, kami telah bekerjasama dengan organisasi terkemuka seperti Animasia, Marshall Cavendish Education dan Universiti Malaya. Dengan memanfaatkan kepakaran masing-masing, Sasbadi berharap untuk tidak hanya melayani pelanggan sedia ada dengan lebih baik tetapi juga menghasilkan lebih banyak produk untuk segmen pasaran baru.

Di Sasbadi, kita tidak hanya menjaga pelajar di bilik darjah, kita juga menjaga orang yang terlibat dalam kehidupan selepas sekolah. Kami percaya pendidikan adalah hak kelahiran dan akan terus berkhidmat dengannya jauh ke masa depan, sentiasa "Memupuk Pelajar Hari Ini untuk Hari Esok".